In voedingsmiddelen zitten tegenwoordig vaak E-nummers.
E-nummers zijn stoffen die voedingsmiddelen verbeteren (?) door toevoegingen
van bijvoorbeeld kleurstoffen, smaakversterkers en conserveermiddelen. Je hebt
allerlei E-nummers. De een kan helemaal geen kwaad en de andere
juist wel heel erg. De E-nummers zijn onderverdeeld in 3 zones. (Rood, Oranje
en Groen) Rood kan je beter vermijden, Oranje moet je mee oppassen en Groen
kan geen kwaad/is goed. (Zie ook de app ‘E-nummer vrij)
Vruchtenhagel:
Conclusie:
Wat zit er in?:
|
Suiker, tarwemeel, appelsap 5%,
dextrose, natuurlijk aroma, citroenconcentraat, saffloerectract, kleurstoffen
(beta-caroteen, karmijnzuur(E110, E104, E122))
| ||
E-Nummers?:
|
E110:
|
Zonnegeel FCF
|
(Dit is een E-nummer die in de rode zone valt, dat betekent dat je deze
zo veel mogelijk moet vermijden). Zonnegel FCF is een naturiumzout, maar het
is ook toegelaten onder de vorm van kalium of calciumzout. Het wordt
afgeraden voor mensen met astma en hyperactieve kinderen.
|
E104:
|
Chinolinegeel
|
(Dit E-nummer valt ook in de rode zone).Chinolinegeel behoort tot de
additieven waarvan de Britse voedingsautoriteit in 2007 aangaf, dat de stof
mogelijk hyperactiviteit bij kinderen veroorzaakt. Verboden in de VS.
| |
E122:
|
Azorubine
|
(Rode zone) Rode synthetische kleurstof, afgeraden voor mensen met astma
of in combinatie met aspirine.
|
We kunnen denk ik wel vaststellen dat je
net zo goed puur suiker op je boterham kunt strooien, dat is haast hetzelde als
je kijkt naar de ingredienten. Er zit in de vruchtenhagel 15 gram suiker per
boterham. Dat is hetzelfde als 3,5 suikerklontjes die je op je boterham strooit
samen met nog wat kleurstoffen.
Als je kijkt naar de E-nummers, dan vallen deze allemaal binnen de rode zones, zelfs wordt hierbij vernoemd dat dit niet goed is voor kinderen. Een broodbeleg die denk ik zo weinig mogelijk tot niet gegeten moet worden.
Als je kijkt naar de E-nummers, dan vallen deze allemaal binnen de rode zones, zelfs wordt hierbij vernoemd dat dit niet goed is voor kinderen. Een broodbeleg die denk ik zo weinig mogelijk tot niet gegeten moet worden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten